Nasza Biedronka.pl Strona Główna Nasza Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
praca na odpieku
Autor Wiadomość
@mortis 


Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 176
Ostrzeżeń:
 7/3/6
Wysłany: 2018-07-28, 23:11   

słonecznikowy i pełne ziarno ciężki
reszta lekki
bułki bagietki
ciastka i snacki lub mrożone c i s
tyle właściwie starcza

u mnie dwa pierwsze wózki robi nocka heh jak da radę to i ciastka
przychodzę na 6:15 to tylko wykładam odpiek i spc

na odpieku byłem góra trzy razy ale ogarniam podobno ;)

co mi poradzili żeby wyszło ładnie
kieszonka na górnej blasze ładniej wyrasta heh
_________________
morituri te salutant
  Ocena JMP: 5/10
     
Biurowa 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 411
Wysłany: 2018-07-29, 04:17   

My kieszonkę z jabłkiem i pasztecik z kapustą pieczemy na programie "Chleb lekki' i wychodzi wysoki i puszysty :D
 
     
MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1419
Wysłany: 2018-07-29, 09:58   

my na chlebach lekkich: kieszonkę, gyrosa, berlinkę, pasztecika dawno tak nie próbowałam, ale dzięki Biurowa, skorzystam z pomysłu, bo zapomniałam że tak można -.- wczoraj piekłam lutenicę na snackach i nie wyszła za ładna i też mam zamiar spróbować na chlebie, bo taka blada nie schodzi wcale.
Na bułkach pieczemy:pizzy, zapiekankę i czosnkową i wczoraj się pojawiła przekąska bolognese i też na bułkach wyszła fajnie podpieczona, nowość, a ludzie kupowali bo ładnie wyglądała
Na ciężkim chlebie: całe ziarno, żytni, słonecznikowy
 
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 603
Wysłany: 2018-07-29, 16:09   

Formularze wypieku wypełniacie? u mnie ostatnio to problem. Na nic nie ma czasu , a jestesmy przed kontrolą :(
 
     
aleczka 

Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 10 Sie 2017
Posty: 9
Wysłany: 2018-07-29, 17:52   

są dwie pizze trojkatne wegetariańska 460 i z pieczarkami 564 jesli je dam na chlebie lekkim ok ale jak dam na bagietki surowe same ciasto
 
     
Biurowa 

Stanowisko:
klient

Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 411
Wysłany: 2018-07-29, 21:11   

Ja ostatnio piekłam bagietki czosnkowe na programie "Ciastka" i też ładne wyszły. A wszyscy mi wmawiali, że się spalą.

A co do trójkątnych pizz popieram przedmówczynię rzeczywiście wychodzą jakieś niedopieczone na programach "Bułki" i "Ciastka", więc czas wypróbować program "Chleb lekki" 8)
 
     
MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1419
Wysłany: 2018-07-30, 17:25   

na ciastkach na górnych półkach i bagietka i pizza i kieszonka się upiecze, problem w tym, że nie ma tyle "górnych półek", bo nazywamy tak 2 od góry tak? to jest przydatne jak się dopieka ...
Zresztą na bułkach i bagietkach czosnkowa jak jest ciasno ułożona na niższych blachach też wychodzi blada, więc ważny i program i poziom blach i to by za dużo nie nawciskać na raz ...

A jak jest u was z wykładaniem pieczywa od piekarza, wykłada ta osoba, która wypieka?
 
     
@mortis 


Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 176
Ostrzeżeń:
 7/3/6
Wysłany: 2018-07-30, 22:50   

nie zawsze heh czasami ta co ma 6:15 :)
a czasem 6:45
_________________
morituri te salutant
  Ocena JMP: 5/10
     
MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1419
Wysłany: 2018-07-30, 23:07   

mortis napisał/a:
nie zawsze heh czasami ta co ma 6:15 :)
a czasem 6:45

a my wszyscy na rano na 6;00, nie ma że na 6:15, 6:45 itp chyba, że ktoś wyjątkowo poprosi z jakiegoś powodu, że potrzebuje przyjść później, czasem ktoś na 10:00 do 18:00, ale przeważnie na 6:00 i na 14:00
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
@mortis 


Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 176
Ostrzeżeń:
 7/3/6
Wysłany: 2018-07-30, 23:11   

u mnie zawsze niepełne h ;)
jeszcze nigdy nie widziałem w punkt heh chyba że noc to 22
_________________
morituri te salutant
  Ocena JMP: 5/10
     
snappi 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 29 Wrz 2018
Posty: 4
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2018-09-29, 21:49   

donaty i paczki pierwsze co z rana jak wieczorem sie nie przygotowuje oraz kartony z przenna poranna poznanska codzienna tez mozna przed domek choc po jednym. zyskasz na czasie. program bulki bag. i chleby lekkie i koniec jak z trana robisz wszystko od zera. potem bawic sie mozna. caly odpiek 2 szafy zeby byla dostepnosc. wstawiasz 3 szafe, potem wbijasz donaty poczki opisujesz wystawiasz. wstawiasz 4 i spisujesz z kartonow naklejki potem 5 szafa. o 9 spierdalasz na wazywa albo podlubac w nosie. ok 10-11 siedziesz i ida na przerwy. oczywiscie wczesniej robisz by styklo do tego czasu. potem odpiekasz do wieczora i walisz szafe na rano sprzatasz domek przebierasz warzywa rozliczasz sie i do domu. jak robisz z glowa i masz prrzemyslane co pokolei nie zmeczysz sie nawet z rana zeby na 8 30 miec dostepnosc.przydala by sie pieczatka datownik do kartonow od donatow paczkow. taka firma i nikt nie wymyslil ze to pomoze osoba ktore pisza wolniej jak ja.

z potem na dupie w godzinne zrobisz odpiek z dostepnoscia kazdego pieczywa na 2 szafach bez wylozenia wpisania partii. oraz opieszesz i wbijesz w kolektor 12-15 kartonow z donatami i paczkami bez wylozenia. ale to juz trzeba cisnac.


Papiery i procedury:
https://www.docdroid.net/wgErDrz/odpiek.pdf


sklep na ktorym poranna schodzi w iloscii 1000-2000 dziennie.


najwazniejsze im bardziej sie krecisz im bardziej lazisz z domku do szaf
im bardziej robisz sb pod gorke tym dluzej schodzi.

ale wiadomo kazdy swoje metody ma.


odpiek na 2 szafy zawieral: alepejski roddzinny rycerski slonecznikowy zytnik pasterski foremkowy hotdoga gyros pizze pizze vege ciasto ser moz zapiekanke czosnkowa paryska polbag polbag z ziarnek bag duza bag ab z pradawnej polbag rust
poranna codzienna poznanska bul z dynia bulke graham bul vita bul przenno zyt ta nowa 179 czy cos tedy bulke z ser bul fit bulke orkiszowa ciastko klonowe slimaka duet owoce i morelaser rogal 80 ciastko z czeko kieszonka z jablkiem.

bulki po 1/3 po pol blachy ciastka snaki od 4 szt do 8 bag po 2-3 czosnkowe 5-10 5 zapiek 4 pizze. wszystkie paczki i donaty po kartonie.

uzywano zawsze rekawiczek do pieczywa foliowych. kolektor pobierany tylko raz.
odpowiedni podzial ciastek snakow dolne blachy na 3 szafie z slodkimi z odstpem co 1 polke.


ktos zna jakies ulepszenia jeszcze?
Ostatnio zmieniony przez Larrikol 2018-11-26, 11:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1419
Wysłany: 2018-11-26, 09:00   

Seven of Nine napisał/a:
Zastanawiam się jak "widzicie"nowy raport i sposób na pieczywo który dziś właśnie wchodzi u nas w Życie,z tego co na razie dostszegłem mogę powiedzieć że chyba jak zwykle w naszej "kochanej firmie"założenia były dobre ale obawiam się że wykonanie to kolejna lipa,najbardziej budzi mÓj niepokój w tej sprawie kwestia czasu na przygotowanie odpieku zgodnie z CHP


Moim zdaniem nowym pracownikom będzie łatwiej, bo będą mieli napisane ile czego wypiec, gdzie ułożyć na blachach ... a czy bardziej doświadczeni będą się tego trzymać? zobaczymy ;)
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
sylu0001 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 05 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2019-05-08, 18:44   Wypiek

Czy wytłumaczyłby mi ktoś,co piecze się na której półce i co z czym można piec?
 
     
u8t3io3p

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 06 Kwi 2017
Posty: 722
Wysłany: 2019-05-08, 19:13   

ale co konkretnie?

bulki z bulkami

chleby z chlebami

snacki ze snackami

nie ma znaczenia w bulkach/chlebach co na ktorej blaszce jest, jedynie bagietka czosnkowa powinna miec luz miedzy soba by sie ladnie wypiekly (10 na blaszcze - 12 sie nie dopiecze ladnie)

ciastka ukladasz na papierze tak by sie nie dotykaly, na gorze zawsze kladlem gyrosa/mozzarella/pasztecik bo z reszta nigdy nie bylo problemow
 
     
Arizon 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 14
Wysłany: 2019-05-09, 12:24   

MalaAsia, U nas piekarza przyjmuje i wykłada kasa numer 1 ,odpiek robi 2 lub 3 w zależności od liczby osób na zmianie.
  Ocena JMP: 10/10
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

→ strony w budowie: challenge24.online | wzywam.pl |

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,083 sekundy. Zapytań do SQL: 11